Menippe to alternatywna grupa pochodząca ze Śląska, powstała w 2004 roku, łączy w sobie
czarna muzykę wymieszana z subtelną elektroniką. Klimat,w który zaprasza swoich
odbiorców przypomina smak dobrej parzonej kawy z tlącym się bąbonem. Nie głupie teksty
pozostawiające miejsce na refleksję,w połączeniu z niebanalną muzyka są kierowane do
odbiorców, którzy cenią sobie muzykę niosącą całą gamę wartości. Treść tej mikstury
delikatnie osiada w uchu wymagającego słuchacza, skupiając go w niebanalnej myśli.
Całość jest domknięta w biały kwadrat, który znajduję się na końcu tej pięknej podróży.

Skład:
Muzyka, produkcja : Arbuz Arbuziński
Vocale: Mah, Adam, Power,
Dodatkowe pomysły, instrumenty : K.Różycki

Dyskografia:
“Pangea” / 2005 / 2006
“Kot w Butach” / 2011
“Mysłowice Dobrze Brzmiące” / 2013 ( utwór “Homo Homini”)
video album “Nightwalk” / 2014 
“Mysłowice Dobrze Brzmiące 2” / 2015 ( utwór “Nightwalk”)
ep “NOVUM” / 2016
“Bąbony” 18.05.2018


WWW
Facebook
SoundCloud
Bandcamp
Instagram

PODZIEL SIĘ
Współtwórca, wydawca oraz Redaktor Naczelna portalu Muzykoholicy.com

Dodaj komentarz

  Bądź na bieżąco  
Powiadom o